Over ons

Wij zijn Hans Nieuwenburg en Tanja Wezendonk van De Nieuwenburgt en sinds december 2015 hebben wij een biologische boerderij met ruim 70 jersey koeien en 50 stuks jongvee.

Nadat Hans zijn middelbare landbouwschool had afgerond was er nauwelijks werk te vinden in de landbouwsector dus was hij genoodzaakt elders werk te zoeken. Daarnaast deed hij in zijn vrije tijd veel ervaring op bij een boerenbedrijf, maar de wens om een eigen boerenbedrijf te beginnen, bleef bestaan.

Doordat in 2009 het fruitbedrijf, waar Hans werkzaam was, zijn productie verplaatste naar Polen hebben wij de beslissing genomen om onze wens werkelijkheid te laten worden.

Na meerder locaties te hebben bezocht kwam uiteindelijk deze locatie op ons pad, ongeveer een kilometer van onze oude woning. Voor onze kinderen Youri en Lieke was het heel belangrijk om in deze omgeving te kunnen blijven wonen.

Inmiddels zijn onze kinderen een grote steun in ons bedrijf geworden en genieten wij van de werkzaamheden in èn om onze boerderij.

Foto op balen