Spankeren

Spankeren is een klein dorpje gelegen in de provincie Gelderland, in de buurt van Dieren. Het dorpje is omgeven door een prachtige natuurlijke omgeving en heeft een rijke geschiedenis. Spankeren wordt ook wel “de parel van de Veluwezoom” genoemd en is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. De geschiedenis van Spankeren gaat terug tot de middeleeuwen. Het dorpje ontstond als een nederzetting bij een kasteel dat hier stond, genaamd Huis te Spankeren. Dit kasteel is helaas niet meer te bezichtigen, maar er is nog wel een kasteelboerderij te vinden die gebouwd is op de resten van het kasteel.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Spankeren een belangrijke locatie voor het verzet. In de bossen rondom het dorp waren diverse schuilplaatsen en er werden diverse sabotageacties uitgevoerd. Ook is er een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de oorlog te vinden in het dorp. Vandaag de dag is Spankeren vooral bekend om zijn prachtige natuur. Het dorpje ligt aan de voet van de Veluwezoom, een natuurgebied met een gevarieerd landschap van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes te vinden in de omgeving en er zijn ook verschillende uitkijkpunten waar je kunt genieten van het mooie uitzicht.

Jersey Koeien De Nieuwenburgt

Boerderijwinkel De Nieuwenburgt

Een van de prachtige dingen die te bezoeken is in Spankeren, is Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt. Hey die naam komt me bekend voor… Ohwja, dat zijn wij! Tijdens de openingstijden van onze boerderijwinkel is het hele bedrijf te bezoeken. Onze Jersey koeien, onze melkrobot of onze kalfjes! Kom gezellig langs en bezoek al het prachtige wat wij en Spankeren te bieden heeft